Olen pettänyt lukijani. Katalalla ja itsekkäällä tavalla johtanut taas heitä harhaan ja jättänyt kertomatta koko totuuden. Olen pahoillani. Korjaan tilanteen välittömästi.

Kaikki juonittelu alkoi hamasta menneisyydestä, jolloin kerroin kaipaavani hurjaa muodonmuutosta ja jopa suunnittelevani sitä. Laveasti vuodattelin meneväni kosmetiikkailtoihin, manikyyriin ja vaikka minne. Lupasin taas kerran dramaattisesti laittaa muodonmuutoskuvani esille julkisuuteen, mutta kuinka kävikään. En laittanut, vaikka muodonmuutos toteutettiinkin.

Kosmetiikkaillassa tuhlasin satasen verran perheemme talousrahoja kosmetiikkaan ja ostin kokonaista kaksi pullollista mitä hienoimpia voiteita. Koepuhdistin kasvoni siellä, hoidin käsiäni ja valmistauduin tulevaan manikyyriin. Tulokset näkyivät miltei välittömästi, maksimissaan kahden päivän kuluttua käytön aloittamisesta. Iho pehmeni ja silottui ja...

1936960.jpg

Kävin minä siellä manikyyrissäkin tuhlaamassa edelleen niitä ruokarahoja, joilla olisi voinut ostaa lapsilleni ruokaa ja muita välttämättömyystarvikkeita. Puolitoista tuntia istuin puuduttavalla penkillä sormet sojonaan kohti manikyristiä, joka viilasi, kiillotti ja yritti tehdä lohjenneille nysilleni jotain maatamullistavaa ja onnistuikin siinä. Siitä alkoi tarinani ja urani käsienrasvaajan esikuvana.

1937003.jpg

Nyt on kauniiden muovikynsieni tarina lopuillaan. Kynnet ovat kasvaneet ja vailla huoltoa. Kynnen tyviosa ei loista enää kiiltävänä vaan samea oma kynteni on näkyvissä puoliväliin kynttä, rakennekynsi on ja pysyy edelleen, mutta vain kynnen kärkiosassa. Valoryijy verotti osansa etusormen kynnestä, amputaatiota ei kuitenkaan tarvinut suorittaa.

Muodonmuutospuuskani lumoissa tein itselleni iltarientoja varten laukunkin, jota olen käyttänyt kerran. Päiväriennoissa.